Herlev Hudklinik er flyttet til Herlev Bygade 14, 2.sal.

OBS bygningen er tilbagetrukket bag parkeringspladsen bag Fri Bike Shop, Herlev Bygade 16.

Indgangen ligger i det tilbagetrukket hjørne til venstre fra parkeringspladsen -  ikke lige i starten af parkeringspladsen.

Vi glæder os til at behandle dig i vores nye lokaler.

Allergitest/eksemprøver

Hvis De vil allergitestes, må De ikke tage allergipiller (antihistaminicum) 3 dage, før De kommer til testning.

De bedes udelade hormoncreme på ryggen 3 dage inden og fugtighedscreme 1 dag inden lappeprøvetesten.

De bedes også undgå sol og solarium på ryggen ca. 2 uger inden lappeprøvetesten. 2 uger før priktesten bedes De udelade hormoncreme på underarmen.

Ved lappeprøver
Undersøges det, om De har kontaktallergi for almindelige stoffer mest anvendt i dagligdagen og eventuelt på arbejdspladsen. Lægen vurderer, hvilke stoffer De skal testes med (for eksempel ved hyppig kontakt med parfume, lappeprøve med duftstoffer).

Små mængder af de forskellige substanser placeres i små, flade aluminiumsbeholdere som fastgøres med plaster til huden på ryggen, således at stofferne kommer i direkte kontakt med huden. Allergi over for et stof i testen vil vise sig som en rød kløende plet på ryggen, hvor stoffet har siddet.

De møder 3 gange i Klinikken:

1. Besøg – lappeprøver sættes fast på ryggen med plaster.
2. Besøg – 48 timer efter; første aflæsning af allergitest.
3. Besøg – 1 døgn after anden aflæsning.

De bedes undgå vand på ryggen inden den første aflæsning.
I sjældne tilfælde ses sene allergiske reaktioner, hvor en kløende rød plet på ryggen kan komme op til 2-3 uger efter lappeprøver er blevet påsat.

Kontakt venligst klinikken i sådanne tilfælde.

Der kan opstå en midlertidig forværring af hududslæt ved allergitestning ved positivt fund af kontaktallergi.
I sjældne tilfælde ses små områder med lidt mørkere hudfarve – hudens pigment efter positive allergiprøver, som dog som regel forsvinder af sig selv.

Ved priktest
Her undersøges straksallergier (de såkaldte type I allergier).
Der lægges dråber på huden, som for eksempel pollen, eller dyrehår. Derefter prikkers gennem dråberne med en kort tynd metalspids i den øveste del af huden.

Efter 15 minutter vurderes det, om der er kommet hævelse omkring prikstederne. Reaktionen minder om myggestik og forsvinder i løbet af ca. 1 times tid.

I meget sjældne tilfælde kan der komme en allergisk reaktion i huden senere. I sådanne tilfælde er De velkommen til at kontakte Klinikken.

Latexallergi
Latexproteiner (æggehvidestoffer) fra gummitræet, som dyrkes i Sydøstasien og Sydamerika, kan give anledning til allergisk straksreaktion (af samme type som pollen og dyrehår – undersøges ved priktest).

Latex (naturgummi) anvendes til produktion af handsker, balloner, kondomer, m.m. Personer, der er overfølsomme over for latex, kan udvikle kløe, udslæt, nyseture eller astma i løbet af få minutter efter kontakt med latexhandsker eller andet naturgummiprodukt.

Mange patienter, der er konstateret allergiske over for latex, tåler ikke fødevarer såsom kiwi, banan, avocado og visse andre frugter.

Copyright Monika Gniadecka