Herlev Hudklinik er flyttet til Herlev Bygade 14, 2.sal.

OBS bygningen er tilbagetrukket bag parkeringspladsen bag Fri Bike Shop, Herlev Bygade 16.

Indgangen ligger i det tilbagetrukket hjørne til venstre fra parkeringspladsen -  ikke lige i starten af parkeringspladsen.

Vi glæder os til at behandle dig i vores nye lokaler.

Hudkræftbehandling

www.skincancer.dk informerer også om hudkræftbehandling.

Der kan være behov for at tage en hudprøve (hudbiopsi) fra svulsten med henblik på at komme diagnosen nærmere.

I et sådant tilfælde bliver huden bedøvet med lokal indsprøjtning, hvorefter der tages en prøve fra huden på 2-4 mm. Området forbindes og forbindingen tages af efter 1-2 dage. Behandlingen varierer afhængigt af hudkræfttype og placering på kroppen.

Ved almindelig hudkræft (basalcellekræft) tilbydes:

• Kirurgisk fjernelse, hvor svulsten skrabes af med skrabeske (curette) eller bortopereres med kniv.

• Fotodynamisk terapi, hvor huden påsmøres med methylaminolevulinatsalve og belyses med rødt lys 3 timer efter. Methylaminolevulinat optages og omdannes i de syge celler til et lysfølsom stof, som ødelægger de syge celler.
Området bør beskyttes mod sol på behandlingsdagen og i helingsperioden. Smerter under eller efter belysning kan forekomme. Det behandlede område kan blive rødt og hævet, og der kan efterfølgende komme sår med skorper, som læges i løbet af 1 til 2 uger. Behandlingen gentages efter ca. 1 uge.

• Flydende kvælstof frysninger.

• Aldara cremebehandling. Aldara creme aktiver kroppens eget immunforsvar. Cremen smøres x 1 daglig på svulsten til dannelse af sår; typisk 2-4 uger.

Ved pladecellekræft tilbydes:

• Kirurgisk fjernelse.

Ved modermærkekræft tilbydes:

• Kirurgisk fjernelse.

Patienter, der er blevet behandlet for hudkræft, følges regelmæssigt op til 2 år i klinikken (dog 5 år for modermærkekræft).

Copyright Monika Gniadecka