Herlev Hudklinik er flyttet til Herlev Bygade 14, 2.sal.

OBS bygningen er tilbagetrukket bag parkeringspladsen bag Fri Bike Shop, Herlev Bygade 16.

Indgangen ligger i det tilbagetrukket hjørne til venstre fra parkeringspladsen -  ikke lige i starten af parkeringspladsen.

Vi glæder os til at behandle dig i vores nye lokaler.

Svulster og modermærker i huden

Svulster og modermærker i huden er almindelige, og de fleste er godartede. Modermærker (nævi) er godartede misdannelser, som viser sig under opvæksten eller senere i livet. Omdannelse til modermærkekræft er sjælden.

For vejledende information om modermærkekræft og hudkræft, se venligst på www.skincancer.dk.

Følgende tegn bør dog være årsag til, at modermærket tilses af en læge:

• hvis det ændrer størrelse.

• hvis det skifter farve/pigmentering.

• hvis det begynder at bløde eller klø.

Efter en nærmere undersøgelse vil lægen tage stilling til, om modermærket skal fjernes; i givet fald undersøges vævet i mikroskop (histopatologisk diagnose).

Hvis der konstateres modermærkekræft (malignt melanom), henvises patienten til eventuel udvidet operation, afhængig af modermærkekræftens tykkelse.

Modermærkekræft (malignt melanom) kan sprede sig til andre organer i kroppen, og derfor er der behov for kontrol hos lægen i minimum 5 år efter operation.

Almindelig hudkræft (basalcellecarcinom) er den mest hyppige type af kræft overhovedet. Den kan ses som en lille rund fortykkelse, mest hyppigst i ansigtet og på ørerne, men kan også forekomme på kroppen. Almindelig hudkræft (basalcellekarcinom) spreder sig ikke i kroppen.

Spinocellulært karcinom er sjældnere end basalcellecarcinom og har større tendens til at gå i dybden. Den spreder sig dog relativt sjældent, bortset fra hvis det sidder på læben.

Copyright Monika Gniadecka